VISIONEyes vă prezintă proiectul „CLAR – pentru COPII” – VisionEyes.ro

Daca aveti intrebari va putem raspunde la ele, va rugam completati formularul de mai jos si o sa va contactam !

  Numele tău (obligatoriu)

  Adresa ta de email (obligatoriu)

  Telefon

  Subiect

  Mesajul tău

  Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs pe acest site web in conformitate cu politica GDPR.

  Descrierea Proiectului „ CLAR – pentru COPII”

  O vedere bună este unul dintre elementele cheie în dezvoltarea unui copil, de la starea generală de sănătate a acestuia, până la performanța școlară. Este esențial ca un specialist să verifice acuitatea vizuala a unui copil în stadiile importante ale dezvoltării lui sau oricând este suspectată vreo problemă. Majoritatea problemelor pot fi astfel evitate sau corectate rapid.

  Problemele de vedere care apar în cazul copiilor sunt adeseori diagnosticate tardiv, deoarece cei mici nu sunt întotdeauna capabili să descrie modificarile ce apar in acest sens. De aceea, controlul regulat la oftalmolog reprezintă cea mai eficientă metodă de prevenţie, dar şi calea sigură de diagnostic prompt.

  Ca regulă generală, valabilă și în cazul ochilor, cu cât o problemă este identificată mai devreme, cu atât ea va putea fi tratată mai eficient. De aceea, este recomandat controlul periodic al copiilor, pentru a detecta din timp orice potentială problemă și de a o remedia cât se poate de repede.

  Controalele de screening vizual la copii pot identifica în afara de vicii de refracție și alte probleme cu impact vizual major: strabism, ambliopie, cataractă congenitală, patologie retiniană, etc.

  Cel mai des observate în cazul viciilor de refracție la copii sunt strângerea/clipitul ochilor, privitul aproape la televizor, frecarea ochilor sau chiar aplecatul în față pentru a vedea mai bine. De asemenea, pot apărea sensibilitate la lumină sau lăcrimare excesivă și chiar evitarea activităților care presupun un anumit efort vizual. În cazul școlarilor, se observa că întâmpină dificultăți în cititul de aproape sau la tablă, nu își pot focaliza privirea și chiar pierd rândul când citesc folosindu-se de degete pentru a urmări mai bine. Pot apărea și dureri de cap sau senzația de oboseală oculară.

  În cazul în care unul dintre ochi are vedere mai slabă, cel mai puternic va deveni dominant și creierul va începe să ignore mesajele din partea celuilalt, încetând dezvoltarea conexiunilor nervoase care duc la acesta. De aceea, este extrem de importantă examinarea regulată a copilului de către un medic oftalmolog pediatru. Verificarea copiilor ar trebui facută pe etape de vârstă, primele verificări pot fi făcute la grădiniță, apoi în primul an de școală.

  Proiectul „CLAR – pentru COPII” aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 57 din data de 14.02.2020, se va derula în perioada 2020-2021 și are ca obiectiv remedierea problemelor de vedere în rândul copiilor, cu impact asupra calității vieții, inclusiv beneficii economice prin diminuarea cheltuielilor aferente tratamentelor oftalmologice ulterioare sau bolilor generale asociate, prin acordarea unui sprijin financiar în cuantum de maximum 500 lei/beneficiar, pentru un număr total de 4000 copii cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani, pentru achizitionarea unei perechi de ochelari de vedere (rame și lentile).

  2. Informaţii desfăşurare proiect

  Durată proiect şi locul desfăşurării: 2020-2021, în Municipiul Bucuresti, adresa:

  Punct de lucru DRISTOR : Soseaua Mihai Bravu Nr 309, Dristor, Bucuresti
  Punct de lucru VULCAN VALUE CENTER : Str Mihail Sebastian Nr 88, Complex Comercial Careffour Vulcan.

  Beneficiarii proiectului: Copiii din municipiul Bucureşti, cu vârste cuprinse între 0 – 17 ani, cu recomandare medicală de la medicul specialist/oftalmolog.

  * Recomandarea de la medic/oftalmolog este foarte importantă, deoarece la VisionEyes avem doar specialişti optometrişti.

  Valoare voucher: 500 de lei pentru fiecare beneficiar, suma ce include atât lentilele, cât şi ramele (se aplică o singură dată).

  * În cazul în care comanda plasată de către client este mai mare de 500 de lei, atunci trebuie achitata diferenţa.

   

  3. Regulament de înscriere

  Pentru a beneficia de aceste vouchere, reprezentanţii legali ai copiilor (părinţii/bunicii etc) trebuie să :

  • se înscrie online pe http://clar.assmb.ro/ (urmărind paşii de acolo);
  • să bifeze optica VisionEYes;
  • să aştepte răspunsul de la UIP (unitatea de implementare a proiectelor în cadrul ASSMB);
  • să se prezinte la sediul ASSMB din blv. Ion Mihalache cu documentele solicitate în format fizic, de unde primeşte şi contractul de acordare a sprijinului aferent proiectului;
  • să se prezinte în maxim 30 de zile în showroom-ul VisionEyes, în vederea achiziţionării ochelarilor medicali necesari, având asupra sa un act de identitate şi decizia de aprobare.

   

  Organizatorul Proiectului este Municipiul București prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.